Vannak a környezetedben bántalmazott állatok?

Bántalmazott, elhanyagolt, sérült állatok?! Azt már nem!
A zenénk kemény, de a szívünk lágy! LET’S ROCK FOR ANIMALS!

A Continoom Zenekar állatbaráti elkötelezettségből teljes mellszélességel áll ki a méltatlan sorsú állatok mellett. Ezt bizonyítván gőzerőkkel hív mindenkit (azaz Téged is, igen!) a Tetovált Állatmentők Egyesület részére szervezett jótékonysági koncertre.

Katt ide az esemény linkjéhez!

Kérdeztünk tőlük pár dolgot, hogy Te is képben legyél:

Hogyan született a Tetovált Állatmentők Egyesület?

2011-ben alakult még a Tetovált Állatmentők Egyesülete, azzal a céllal, hogy minél több bántalmazott, elhanyagolt, sérült állaton tudjunk segíteni. Sajnos az állatvédelem területen ezek az esetek a legnagyobb kihívásokkal járnak, mivel pszichésen, mentálisan és anyagilag is megterhelnek bennünket.
Jelenleg, a hatályos törvények értelmében, nekünk mint állatvédőnek semmilyen jogunk és hatáskörünk sincs, hogy eljárjunk, így kifejezetten fontos, hogy a hatóságokkal jó kapcsolatot ápoljunk.
Az elmúlt 7 évben szerencsére ez a kapcsolat jó irányba halad, így hatékonyak tudunk lenni az esetek nagy százalékában.

Hány éve és milyen körülmények között működtök?

Hetedik éve vagyunk egyesületként bejegyezve. A körülmények sajnos nem a legideálisabbak, mivel semmilyen állami, vagy EU-s támogatást nem kapunk. Csak az emberek személyi jövedelemadójuk 1%-ra és támogatására számíthatunk. Szerencsére sok rendezvényre vagyunk hivatalosak, amikre már több éve hívnak még minket, ami kicsit besegít a havi költségeink finanszírozásában.

Hogy és hol tudom elérni a Tetovált Állatmentőket, ha gazdátlan vagy bántott jószágot találok? Mikor indokolt így tennünk?

Tálalt állatokkal nem tudunk foglalkozni, mivel kapacitásunk véges és ezen tartalékokat a bántalmazott, sérült állatok kezelésére fordítjuk. Kivételek természetesen a kölyök állatok, mivel Ők nem képesek ellátni magukat, felnőtt társaikkal ellentétben. Elehetőségeink megtalálhatóak a Facebookos oldalunkon, vagy honlapunkon.

Hol laknak az állatok, amíg nálatok vannak?

Több helyen helyezzük el állatainkat, az adott helyzethez és állapotukhoz mérten. Az egészséges, nagyobb testű kutyáinkat Pécelen épülő Rehabilitációs Központunkban, a beteg, vagy kistestűeket pedig ideiglenes befogadóknál.

Meddig vannak nálatok az állatok?

Az állatok addig vannak nálunk, amíg azt szükségesnek látjuk, vagy rájuk tálal az álomgazdi. Mivel az állataink túlnyomó többsége fizikálisan és mentálisan is sérült, így mielőtt gazdagítanánk egy átfogó rehabilitáción esnek át. Ez vonatkozik a sérült állatokra is, mivel beteg állatot soha nem adunk örökbe.

Mi volt eddig a legmeghökkentőbb eset?

Nem tudnék kiemelni egyet sem, mivel minden esetünkben van meghökkentő rész. Nincs mégegy ugyan olyan. Az emberi kegyetlenség, tudatlanság és nemtörődömség minden formájával találkoztunk már az elmúlt években.

Magyarországon milyen büntetés szabható ki bizonyított állatkínzás esetén? Volt e már rá precedens?

Állatkínzás vétsége miatt 1-2 évig terjedő szabadságvesztés szabható ki, ami ha különös kegyetlenséggel elkövetett, akkor 3 évre is meghosszabbítható. Természetesen ez mindig a bíróságon dől el, ahol már volt precedens értékű ítélet hozatal, ami tudomásom szerint 2 év letöltendő büntetés volt. Sajnos itt is, mint minden más esetnél az arányokkal van a probléma. Több ezer feljelentés van egy évben állatkínzás miatt, de ennek csak töredéke jut el bírósági szakaszba és ítélet meg csak néhány tucat esetben van.
Amíg ezen a joggyakorlok nem változtatnak, addig nem lesz visszatartó ereje és továbbra is egy szélmalom harc marad a munkánk.

Mi tehetünk mi?

Menjünk el 2018.április 7-én az S8Underground Clubba a Tetovált Állatmentők Egyesület részére felajánlott jótékonysági koncertekre és miután 1000 Forintnyi belépőnkkel támogattuk ezt a nemes kezdeményezést tomboljunk egy jót.

Ne feledjétak LET’S ROCK FOR ANIMALS!

Bántalmazott volt. Most szeretett, ápolt boldog kutya