Lemezbemutató-Koncert-Révület

“Koncertbeszámoló a színpadról” címet is viselhetne a bejegyzés, de az aligha írhatná le azt az élményt, amit a Continoom lemezbemutató jelentett a zenekarnak.

A felkészülésről, az estéről és a lemezbemutató utáni regenerálódásról a Continoom basszusgitárosa, Rohoska Gábor mesélt.

Continoon koncert a Backstage Pubban


Lemezbemutatóra készülni sosem egyszerű dolog

Álmomból felkeltve is eljátszom!” – henceg sok zenész jól begyakorolt repertoár darabjairól, nem is alaptalanul. Kelts fel az éjszaka közepén, adj a kezembe basszusgitárt, és biztos, hogy el tudom játszani neked a Parachute-ot, vagy a Tear Down The Walls-t. Az más kérdés, hogy nagyon morcos leszek, mert felvertél…

A lemezbemutató ugyanakkor joggal nevezhető a zenészek mumusának. Egy új repertoárnak kell vizsgáznia a közönség előtt, akik a dalokat eddig csak felvételről hallhatták. Nem elég, hogy a hangosítás, a logisztika és a koncertek körüli egyéb szervezési feladatok miatt kell izgulnotok, különösen intenzív szellemi jelenlét kell, hogy egy friss repertoárt ütősen előadhassatok. Minden hibák ősellensége, a “gyakorlás” és a “próbálás” természetesen sokat segít, de az izgalom így is megmarad.

A Cotinoom sosem volt egy szívbajos zenekar. Közel 5 éve játszunk egy zenekarban, de egy kezemen meg tudom számolni, hogy hányszor láttam Schrotit idegesnek. A lemezbemutató előtt mégis volt valami a levegőben: az egészséges drukk és az izgalom, hogy valami újat mutathassunk a közönségnek mindnyájunkon úrrá lett.

Az este, ami emlékeztet rá, hogy miért is csinálod

A koncertre látogató közönség általában a show-ra, az azt megelőző és követő bulira, meg a helyszínre emlékszik.

A zenész koncertélménye teljesen más: egy nagyobb buli egész napodat uralja, minden gondolatodat. Nem bírsz koncentrálni a munkában, az agyad jobb féltekének zakatolása vegyül azzal az érzéssel, amit a VB döntőt játszó focisták érezhetnek a pályára lépés előtt.

A pakolás és a készülődés alatt általános jókedv szokott uralkodni, ami a lemezbemutató előtt sem volt másként. A várakozás felvillanyozza a zenészeket, a munka alatt durrogtatott szóviccektől pedig csak úgy recseg a színpad. Aztán érkezik a közönség, rázendítenek az első zenekarok (Köszi Gravel Shores és Ann my Guard!) az izgalom fokozódik. Egy ismerős itt, egy barát ott, kézfogás, pacsi, aztán irány az öltöző. Bejátszás, bemelegítés és SHOWTIME!

A lemezbemutató hangulata mindnyájunk várakozását messze felülmúlta.

Többször adódott már lehetőségünk nagy közönség előtt játszani, de semmi sem fogható a saját közönség látványához.

Amikor láthatod, hogy az évek munkája során összerakott dalokat énekelve, önfeledten szórakoznak az emberek, akkor tudod igazán miért is csinálod mindezt.

Akkor érezheted igazán, hogy “megérte”.

Continoom színpadkép a lemezbemutató koncertről

A másnap fájdalma

Széles körben elterjedt tévhit, hogy a rockzenészek másnapi fájdalmát az alkohol okozza.

Lehet, hogy a lemezbemutatót követő ünneplés “túl jól” sikerült, a benned pumpáló endorfin akkor is elnyomja a fejfájást. De a nyakfájást nem…

Személy szerint aktívan sportolok, ami során a bemelegítésre és a nyújtásra is nagy hangsúly fektetek.

A koncertek utáni révületben a nyújtás mégis 10-ből 8-szor kimarad. Ennek hatása pedig nem marad el: az ember 2-3 napig egy öregember tempójával kel fel, körbenézni pedig csak derékból mozogva tud.

De magabiztosan akkor is csak annyit sziszegsz “Nem baj, megérte…”.

Continoom

Eddigi hasonló bejegyzéseinket az oldal sávban vagy a főoldalon láthatod, a jövőbeniekhez pedig íratkozz fel itt a hírlevelünkre:

Continoom hírlevél - Csak hogy ne maradj le semmiről 😉