A Continoom új dobossal dobban

Svajda Peti – avagy a Continoom új dobossal dobban

Az első kérdés, ami mindenkiben felmerül: “De miért?!”

Egy zenekar életében egy “külsős” számára a tagcsere mindig kérdéseket vet fel, egy belsős számára pedig valami új kezdetét jelenti. Gieszer Zsoltinak ezúton is köszönjük, hogy velünk volt és szívét lelkét beleadta a közös munkába! Kívánunk neki nagyon sok sikert és sok ütnivalót a dobokon.  

Ismerjétek meg Svajda Petit!

Continoom dobosa

 

“Réges régen, egy messzi messzi…”

nem is mert Érden laktunk  kb 2006-ban (11 évesen). A tesómmal ketten voltunk otthon játszottunk és ő kitalálta, hogy hallgassunk közbe zenét.

Elkezdett kutatni apum lemezei között és mondta, hogy

“ennek tök király a borítója, mi lehet ez?”

Mondtam, hogy gőzöm sincs rakd be a lejátszóba és meglátjuk.

Az AC/DC LIVE lemeze volt az…

Én ettől a pillanattól számítom az időt,

van akkora esemény mint Jézus születése 😀

Onnantól kezdve csak rock zenét hallgattam mert egyszerűen imádtam.

 

Egy alkalommal elmentem a tesóm dob órájára…

..és ameddig beszélgettek a tanárral odaültem a dobszerkóhoz és elkezdtem valamit dobolgatni. Erre megkérdezte a tanár, hogy én hol dobolok és így mondtam neki, hogy hát itt és most. Nekem az volt az első alkalom. Azt mondta, azonnal el kell kezdenem dobolni. Ez volt 2007 februárjában.

1-2 évre rá megkaptuk az első dobszerkónkat amit lényegében én használtam. Minden egyes órát amit lehetett és ami nem merítette ki a csendháborítás fogalmát meg persze ameddig a szomszédok bírták én doboltam mint egy őrült.

 

Aztán 2008-ban kijött a Metallica Death Magnetic albuma (igen lehet fikázni de egy 13 éves Petyának akkor az új világot és a megvilágosodást jelentette) 😀

 

Osztálytársam (aki nagy Bon Jovi rajongó volt), a Metallica új albumát átküldte a telefonomra INFRÁN!!! Mondta, hogy otthon hallgassam meg. Onnantól kezdve Metallica fan lettem! 5 évig nem is hallgattam mást.

A legnagyobb hatással ők voltak rám és főleg a 1991-es moszkvai és az 1992-es San Diego-i koncertjük miatt. Azokon olyan energiával játszottak, hogy a szám tátva maradt.

Ez aztán meghatározta az összes otthoni gyakorlásomat.

Egyfolytában Metallicát doboltam!

2013-ban jött egy dühösebb korszakom

Elkezdtem Slayer-t, Anthrax-et, Panterát és azóta is egyre keményebb zenéket hallgatni nem mondom, hogy meguntam a Metallicát de rájöttem, hogy van rajtuk kívül más zene is és megint csak kinyílt előttem egy új világ.

Ha valaki elkezdene valamilyen hangszeren játszani ajánlom neki nagyon mert ez egy életérzés.

Ha elkezdte 1 éven belül úgyis rájön, hogy tudja-e szívvel lélekkel csinálni, hogy amikor leül próbálni azt veszi észre, hogy 5 perce ült le és eltelt 1 óra de közben egy teljesen másik univerzumba volt.

Számomra a dobolás a belsőm kimutatása.