Élet a Tűz(madár) után

Tűzmadár

Miért lett vége? Miért nem folytatjuk? Lesz még koncert? Mi történt azóta? Mi ez az új őrület mááár???

Sok a kérdés, és ezekre természetesen megvan a sok-sok válasz is.:)

Az 1999-ben indult Tűzmadár zenekar fergeteges pezsgéssel jött fel az elején, és hamar a köztudatba ivódott. Már az első demókkal megnyertük a heavy-s közönséget. Az első két demot a szaksajtó is dicsérte, szóval minden rendben ment.

Nyilván voltak akadályok, de jól vettük őket.

Tűzmadár

Az első albumra készültünk amikor volt egy nagy törés

Az egész első lemezfelvétel anyaga elveszett. 2005-re sikerült kiheverni, jó pár tagcserével. Akkor jött ki (végre) az első lemez, a Jégkorszak. Imádtuk. Hatalmas volt a lelkesedés.

A második lemez után, 2008-2010 közötti időszakra tenném kb a csúcspontot. Rengetegen voltak a bulikon, nagyon jól alakult minden.

A 2012 – es Álmok lemeznél kiforrottabbat nem csináltunk. Beletettük szívünket, lelkünket, sőt még a promóciót is.  Mégse lett olyan nagy siker. Tán túl sokat vártunk tőle. Fura volt nagyon.

Ezután tört meg igazán a lendület

Egy csomó olyan koncert volt, ahol elég kis közönségnek játszottunk, mint később kiderült ez mind-mind a bulik promóció- és marketinghiánya volt, de ez már azután volt hogy megtörtünk.

The Voice

Főleg azért jelentkeztem a The Voice nevű műsorba, hogy ezzel is egy kis népszerűséget szerezzek a zenekarnak. A saját karrierem másodlagos volt. Ennek ellenére mindenki fordítva hitte ezt…

Jó volt egy picit belekóstolni abba a világba is, de arra is rá kellett jönnöm, hogy az ott nem az én világom. Álszent, közönséges, könyöklő, egymáshátamögöttbeszélő habitus jellemzi az egész intézményt, amitől mindig is hánytam…

A The Voice után csináltunk egy országos turnét, ami sok szempontból katasztrofálisan sikerült. Ezután már új számokat se írtunk, pedig kb. 2 lemeznyi ötlet fekszik mai napig a fiókban.
Annak ellenére hogy imádtuk amit csinálunk tudtuk, hogy nem igazán játszunk populáris zenét. Mindig volt benne valami (vagy a szövegben, vagy a zenében), aminek megértéséhez gondolkodni kellett, és ez nem tetszik nyilván mindenkinek. Sokan nem szeretnek gondolkodni… 😉

Ezután már csak olyan bulikat vállaltunk el, amikre kimondottan hívtak. Közben rengeteg egyeztetési problémával is küzdöttünk. Kb 3 havonta tudtunk összehozni egy próbát.

2017 elején fogadtam el hogy ez a tűz bizony kihunyt, és valószínű egyelőre nem éled újra

Úgy voltunk vele, hogy inkább tegyünk egy pontot a mondat végére, mint hogy a vessző után ne szóljunk többet, vagy félszavakkal elmúljunk. 18 évnyi iskola volt ez, minden percéért hálás vagyok, és minden egyes Tűzmadár zenekartagot imádok.

Sokan gondolják azt is, hogy megzavarodtam, és ezt a hülye zagyvazenét, a Continoom-ot próbálom nyomatni. Eladtam magam és emiatt lett vége a TM-nak. – Na ez így hatalmas faszság. Értelme se nagyon lenne.

 

A Tűzmadárban tulajdonképp mindenesként üzemeltem

Én szerveztem, csináltam a honlapokat, vettem fel a zenét, vágtam, kevertem, photoshoppoltam a zenekari plakátokat, jártam postára, adtam fel a rendelt pólókat, CD-ket.

Rettenetesen fárasztó volt, de nagyon sokat tanultam mindenből. Semmiért nem hagytam volna abba, csak egy dolog miatt; ha kialszik a tűz.

A Continoom

A Continoom, mint zenekarnév már nagyon régen eszembe jutott. Kb 2006 körül jöttek az első olyan ötletek, amik kísérletezősebbre sikerültek, és nem igazán illettek a Tűzmadár világába (de azért megnyugtatásul: nem volt azokban se hiány….

Amikor a madár már érezhetően nem emésztett fel sok időt az életemből, és a kiégés veszélye fenyegetett izomból, akkor döntöttem úgy, hogy megcsinálom.

Először csak ONE-MAN-band-ként. Ugyan próbáltam keresni zenészeket, de senkinek nem tudtam prezentálni pontosan, hogy milyen zene szól a fejemben, amikor a Continoom-ra gondolok.

Ezért döntöttem úgy, hogy egyedül kezdem el, hogy meg tudjam mutatni igazán mit szeretnék. Két dal, az Enlighten és a Poison jelent meg így, klippel együtt. Ezeket jól tudtam már használni arra hogy a keresett zenészek is jól lássák az irányt. Bejött.

A lehető legjobb bandatagokat találtam meg

Rettenetesen fontos számomra az hogy emberileg is meglegyünk, és azt kell mondanom hogy ugyan totálisan különbözőek vagyunk, mégis nagyon erős egységet alkotunk így négyen.
Continoom Music

Nagyon szeretem a mostani zenei életemet, bár ritkásabb mint a Tűzmadár aktív időszakában volt, de ezt nem bánom. Legyen kevesebb, de nívósabb buli.

Mostanában elkezdtek már minket hívni koncertezni, és elkezdték középvonalbeli zenekarnak titulálni a Continoom-ot. Ez tetszik.

Ez az a zenei stílus, ami folyamatosan szól a fejemben, ami (talán) odafentről jön folyamatosan. Alig várom azt az időszakot, hogy csak a studioban kelljen ülnöm és csak azzal kelljen foglalkoznom, hogy felvegyem, megvalósítsam a rengeteg témát. Persze most is vannak olyan dalok, amik meg Continoom-ba nem férnek bele, de erre ott a Schrotify. Ott minden állatság ki fog jönni belőlem. :DDD

 

Ja… lesz 20 éves Tűzmadár koncert! Mert miért ne? És ha valaki azért nem jön el, mert ez már a pénzről szól, az menjen a fenébe… 20 év alatt kb 2 vadonatúj Mercedes árát tettem bele a zenélési (tul.képp.) hobbimba. Most egy F-Astra – m van, ami egy hete nem indul.

Mégse bánom!! 😉