Mazsi – avagy Németh R-nő

Aki csak egy kicsit kis képbe van rockfesztivál ügyben, vagy netán részt is vett már néhányon annak ismerős lehet ez az arc:

Németh Ernő Mazsi

És ez a név:

Mazsi!

Anyakönyvezett nevén is Mazsi. Ja nem. Németh Ernő.

Hogy lettél Mazsi?

Kölyökkoromban a méltán híres és szeretett Mazsola és Tádé sorozat főhőse után nevezett el az óvónőm, a hasonló habitusunk miatt. Aztán egy időre feledésbe merült,de végül is az általános iskolától kezdve így hívnak.

 

Mazsola
Mazsola

 

Hogy kezdődött szervezői pályafutásod?

A nyolcvanas évek elejétől. A nővéremen keresztül kerültem kapcsolatba a rockzenével, mint lelkes hallgató. Ha a lemezeken kívül, rockkönyv is megjelent, amit tudtam elolvastam.

1988-ban indult az UnderTaking Thrash Mosh Klub, kedves barátomék szervezték. Nagyon sok barátom és ismerősöm lett ezáltal, akikkel azóta is tartjuk a kapcsolatot.

Ennek kapcsán kezdtem itthon, Zalaegerszegen és később máshol is koncerteket szervezni, vagy azok szervezésében segíteni. Viszonylag sok idő telt el,míg komolyabban kezdtem el csinálni.

Kriszt Ákos barátom sokat szervezett már ekkor és én is kedvet kaptam az addigiak folytatásához.

 

 

Hány éve dolgozol szervezőként a Rockmaratonon?

11 éve dolgozom a Rockmaratonon,kaptam egy megkeresést akkoriban,ami nagyon jól esett.

Azóta is itt!

Mindegyik színpadunkon dolgoztam színpadmesterként. Az utolsó pár évben kapcsolódtam be a hazai zenekarok szervezésébe.

Rockmaraton

Mit szeretsz a legjobban a Rockmaratonban?

Nyilván a kérdéseidre nagyon sokat és hosszan tudnék és szeretnék válaszolni.

Pécsre jártam egyetemre. Nyaranta, amikor elkezdtem itt dolgozni, visszacsöppentem a régi barátok, ismerősök közé, egy általam ismert és kedvelt városban.

 

Amikor ez elkezdődött már régóta foglalkoztam ezzel és volt már némi gyakorlatom a színpadmesterkedésben.

 

Sokat tanultam és be kell valljam, rácsodálkoztam jó pár dologra.

Azt hiszem, ha lehet ezt mondani szakmailag és emberileg is remélem sokat tanultam, s máshogy tudtam ezen tapasztalatok birtokában csinálni a koncertjeimet.

 

És mit szeretsz a legkevésbé a Rockmaratonban?

Amikor vége van.

Igazából személyesen azt gondolom minden szegmensét kedvelem.

Egy tényező van, amire mindig is oda kellett figyelni az a változékony időjárás.

Rockmaraton

 

 

 

Mi alapján választotok fellépő zenekarokat a Metal.hu színpadra?

A Metal.hu színpad ebben az évben volt újra megnyitva.

Szerintem jól sikerült megvalósítani azt az elképzelést, hogy a fesztiválnak negyedik éve otthont adó Dunaújváros zenekarai közül minél többen lépjenek fel a Rockmaratonon.

A városban szép számú zenekar működik. Igyekeztünk minél többnek lehetőséget adni.

 

Emellett már felléptek olyan zenekarok akik régóta játszanak nálunk, s olyanok is akik a pályafutásuk elején tartanak. Összességében a jelentkező zenekarokból egy széles stílusskála mutatkozott be. Nyilván rengeteg jó zenekar van, akik folyamatosan megérdemlik, hogy játszanak, minél több tud bemutatkozni, játszani itt annál jobb.

Mi volt eddig a legzűrösebb ügy, amit szervezőként sikerült megoldani? (otthon hagyott hangszerek, randalírozó fesztiválozók, a technika ördöge)

Nézd, ez egy hosszú ideje létező fesztivál, egy fejlődő s fejlődni akaró rendezvény, amiket említettél ilyenekre nem emlékszem.

Pont amiért kedvelhető, a stáb a zenekarok a közönség. Mi együtt vagyunk a Rockmaraton!

Jó dolgok vannak.

A tapasztalatom mindhárom részről az, hogy ha mosoly van, minden van. Ha volt is olyan, hogy valakinek kellett segíteni, megbeszélték a zenekarok egymás között, vagy segített a profi stábunk.

Ami nehezebb volt az talán 2016-os év. Bár én azt is csíptem, szó szerint maratoni volt. A kiszámíthatatlan tényező párszor beleszólt a nyugodtságba, elég jelentős viharral,mindig történt valami amire extra figyelem kellett mindenkitől.

 

Mi volt eddig a legemlékezetesebb elismerés, amit szervezőként kaptál? (fellépőtől, kollégától, Rockmaraton partnertől, kitelepült kocsmától)

A  legfontosabb talán az,hogy 11 éve ehhez a csapathoz tartozhatok.

Akikkel együtt dolgozunk legyen zenekar, a vendéglátás, technika, amikor épp nem a Rockmaraton van, akkor is öröm van.

Ez nagyon jó. Ráadásul ebben az évben tán összeszedettem voltam, mint valaha (állítólag). Ennek örülök, pedig eddig  is összeszedettnek éreztem magam.

A közönség részéről,volt már koncert utáni egymásra csodálkozás, beszélgetések,szerintem az is jó,hogy úgy érzem a visszajelzések figyelembe vannak véve.

Jó érzés,másik jó fesztiválon odaintenek szuper volt a Maraton, s én örülök,hogy 11 éve idetartozom.

 

Szóval kedves olvasó, ha szeretnél egy remek közös képet Mazsival, tűnj fel bármelyik jó féle zenei fesztiválon és csapj le rá!

Mazsi

ui: a Rockmaratonra már elérhetőek az early bird bérletek!

http://www.rockmaraton.hu/