Sorozatajánló Continoom módra

Rajzfilm, fantasy vagy old school? Krimi vagy vígjáték? Te mit választanál? A Continoom tagjai nagy sorozat rajongók, így a vártnál sokkal nehezebb feladat volt összeszedni az 5 sorozat junky által leginkább ajánlott műsorokat. A csapat tagjai azonban most is vették az akadályt, és hosszas tanakodás után kiválasztották kedvenc sorozataikat, amiket a legjobban ajánlanak.

Vigyázat SPOILER-veszély!

Kubai zene és sorozatgyilkosság

Rohoska Gábor: “Mi lehetne groteszkebb, mint egy gyilkossági vérnyom elemzőként dolgozó miami-i sorozatgyilkos története? Talán az, ha mindezt andalító kubai zenével fűszerezik meg, ellensúlyozva az elképesztően komoly témát némi latinos floridai könnyedséggel. Dexter története azoban nem csak a fentiek miatt kedves számomra: ez volt az első sorozat, amit végignéztem, és a több évadon átívelő izgalmas történetek rabjává tett.

Tűz és jég, sex és kaszabolás

Svajda Peti: “Érdekes, hogy a középkor sosem volt a kedvenc korszakom, és nem is tetszettek annyira a “kosztümös filmek” sem… De ezt a GoT örökre megváltoztatta! Az fogott meg, hogy semmi sem tabu a sorozat képi világában és szövegében sem. Egy elképzelt világ, elképzelt nemesi házakkal, aprólékosan kidolgozott részletekkel jelenik meg. Folyamatosan megy az ármánykodás és a sztori 90%-ban kiszámíthatatlan.
Sokáig nem volt happy end a részek végén, de még az évadok végén sem, valószínűleg ezért tetszett mindenkinek, mert nem az a megszokott hollywood-i bugyutaság…”

Nincs szebb, mint egy nagy család!

Schroti: A Big Band Theory mellett másik nagy kedvencem a Family Guy. Bár itt rajzolt színészek játszanak csak, de a karakterek hihetetlen jól mutatják be az amerikai valóság tipikus személyiségeit. Egy hatalmas oltás az egész, szinte minden megírt szónak jelentősége van, és egytől egyig finom, csípős humorral van fűszerezve. Ennek az alkotó brigádnak több sorozatát is imádom, mind hasonlóan eszement, és valahol mégis nagyon eszes.

Robesz: “A Family Guy első sorban a szürreálisnak tűnő sztorijaival és a disznó vicceivel fogott meg. Aztán amikor egyre többet néztem és kicsit más szemszögből láttam rá a dolgokra, azonnal életszerűnek hatott: a 4 jóbarát, a sörgyári robot, a híres kocsma és az őrült ötletek. Úgy állít görbe tükröt a sorozat a társadalom elé, hogy észre sem veszi az ember, hogy már nem is a sorozaton röhög? hanem azokon a marhaságokon, amik néha a saját életében is megtörtént – vagy legalábbis gondolt már rá. Ja és a legfontosabb: A Ma-madár a madár az ász!

Ez a sorozat se maradhat ki pajti!

Svajesz: “Mert Michael Knight a legnagyobb király, K.I.T.T. a legjobb autó a világon és Michael amúgy is minden nőt levesz a lábáról! De a viccet félretéve ez a páros volt gyerekkorom nagy hőse: amikor még nem létezett magyar szinkronnal, már akkor néztük a német RTL zwei-on.

😀

Persze azóta már kicsit gyegyepógyának tűnhet a sorozat a nemlétező találmányokkal, amiket felirat nélküli fehér meg piros gombok irányítottak, mint például lézer, vagy a falon való átlátás különböző kameraszögekből (hogy?!?), de a ma napig jó érzés tölt el és megdobogtatja a szívem, ha eszembe jut gyerekkorom nagy hőse.