Who we are – Ki áll valójában a hangszer mögött?

Who we are?

Új cikk sorozatunkkal a Continoom tagjai
mutatkoznak be, hogy jobban megismerhessétek
őket. Elsőként Rohoska Gábor, basszusgitáros
mesél róla, hogy “Kik vagyunk mi”.

Rohoska Gábor

“Nem kenyerem az írás”

– mondhatnám kitérően, de félek, hogy rám szakadna a plafon.

Aki közelről ismer az jól tudja, hogy sem szóban, sem írásban nem fukarkodom a szavakkal.

A beszélőkém gyerekkoromban sokak türelmét próbára tette. Mentségemre szóljon, hogy a másikra figyelni legalább ennyire szeretek, így a beszédmennyiségemet némileg redukálva rendszerint elég jól kijövök az emberekkel.

Akkor eljött hát az idő, hogy veletek is beszélgessek, és meséljek egy kicsit, hogy ki is Rohoska Gábor valójában és abban is bízom, hogy nem hagyjátok szó nélkül és meséltek Ti is egy kicsit magatokról.

Ki is vagy te valójában?

A “Who we are” sorozat célja, hogy egy kicsit többet megmutathassunk magunkból, hogy
pontosan ki is áll – vagy ül – a hangszer mögött.

Így bele is kezdek: Rohoska Gábor vagyok, 31 éves óbudai lokálpatrióta, megszállott macskabarát, szenvedélyes utazó, hivatásos beszélő és kommunikáló-gép.

Macskabarát

Imádom a családomat, a sportot, a sült húsokat, a Converse cipőket, a minőségi söröket és borokat, a Seattle Seahawks focicsapatát és a sorozatokat, főleg ha krimi.

Nem szeretek szemetelni, negatív, önmagukon segíteni nem hajlandó emberekre időt pazarolni, túl keveset aludni, félkész munkát végezni és túl sütött hamburgerhúst enni.
Hát ez lennék én…

Zene és basszusgitározás

A zene már a 14. éve meghatározó része az életemnek.

Egy sörözés során a gimnáziumi barátaimmal beszéltük megminden hangszeres tudás nélkül, hogy zenekart alapítunk, amiben én basszus gitározni fogok.

Rohoska Gábor a Continoom basszusgitárosa

El is mentem első óráimra Temesi Bercihez, és megvettem életem első hangszerét. Sajnos a zenekarból az ittasan meghozott döntések jellegéből fakadóan nem lett semmi.

Én azonban nem bántam meg, hogy belevágtam! Az egyetemi évek alatt Anga-Kis Miki, majd a Kőbányai Zenei Stúdióban Csejtei Tamás növendékeként tanultam.

Sosem tartottam magamat virtuóz basszusgitárosnak, mindig is az egyszerű, groove-os zenéket szerettem, amik rendszeresen vissza is találtak hozzám. Néhány kisebb kitérő mellett szinte mindig rock és funky formációkban játszottam.

A dolgos hétköznapok

A hétköznapjaim a Continoom-on kívül sem éppen eseménytelenek. Amikor éppen nem kissé szemtelen – és a Continoom fan-ok által is egyre ismertebb – Tofi nevű cicámat nevelem,

macska

vagy az utazási szenvedélyemnek hódolok, akkor egy autóipari szoftverfejlesztő cég üzletkötőjeként
dolgozom.
Divatosabb és elterjedtebb nevén „key account manager”-ként a világ különböző
részein működő cégekkel tárgyalok, kedveskedem, veszekszem és egyeztetek.

Nagyon szeretem a munkámat: a zene mellett az agyam egy teljesen más területét is megdolgozza és formában tartja, ami mellett a „minőségi szereplés” ezen a területen is nélkülözhetetlen.

Ez a munka persze nem mindig könnyű, de cserébe nincs két egyforma napunk és nagyon változatos helyzetekben kell helytállnunk. Hiába, az élet olyan mint a zene: az ember sok mindent begyakorolhat, de néha improvizálni kell… És inspirálódni.

 

Rohoska Gábor

Te miből merítesz erőt?