Bio

Electro-metal fúzió Budapestről

“Valami új, valami modern, valami előremutató… valami rendhagyót szeretnék alkotni…”-

nyilatkozta Schrott Péter, mikor az alapító-énekest a Continoom-ot életre hívó gondolatokról kérdezték.

Continoom - Schrott Péter

Schrott Péter a Continoom Zenekar alapító-énekese

Van – e létjogosultsága a Continoom-nak Magyarországon?

A több tucat sikeres koncert, 100.000 feletti YouTube megtekintés és a töretlenül bővülő rajongótábor egyértelmű “igent” jelent.

A szóló projektből zenekarrá összeforrt 4 tagú formáció töretlenül dolgozik a hazai metál világ felforgatásán, aminek az eredménye egy modern és egyedi zenei hangzás, amit garantáltan semmivel sem fogsz összekeverni.

Continoom Music
A sztori
Schrott Péter neve a magyar zenei életben sokak számára ismerősen cseng. A Tűzmadár zenekar énekese a rock és metál rajongók előtt már régóta ismert, míg a tv nézők a Voice tehetségkutató “rock hangjaként” találkozhattak vele.

A kezdetek

A Continoom 2014-ben született meg, és még a nyáron debütált Enlighten című dalával és első videóklipjével. A nyári sikert októberben a Poison (Nicole Scherzinger cover) single, majd egy jótékonysági, autizmusról szóló dal (Angyalokkal Játszó) követte.

Az új tagok

A one-man-band-ként induló Continoom 2015 tavaszán trióvá alakult Rohoska Gábor (basszusgitár) és Svajcsik Péter (gitár) belépésével.

A session zenészként bekerülő új tagok és az alapító között szövődő barátság hamar ledöntötte az alkalmi formációról szóló elképzelést, és a zenekar trió formában, elektronikus zenei alapra játszva kezdett koncertezni.

Az új számok

2015 májusában megjelent a Tear Down The Walls Ep, 3 saját dallal (Tear Down the Walls, Parachute és a My Paradise) és a Say Something (Christina Aguilera feat. Great Big World) című ismert sláger feldolgozásával.

2016 februárjában a banda egy újabb feldolgozással – Hey Brother (Avicii cover) – jelentkezett. 2017 novemberében készült el a Tear Down The Walls videoklip, amihez a zenekar a dal újramasterelt verzióját adta ki.

Az első koncertsikerek ellenére a formáció a bővülés mellett döntött, így a zenekar 2016-ban Gieszer Zsolt dobos belépésével válhatott teljessé.

A kibővült formáció tovább emelte a tétet: a Continoom hetedik videoklipje egy teljesen új számmal, a Who We Are-ral együtt jelent meg 2017 februárjában.

A zenekar legfrissebb, szókimondása miatt nagy visszhangot keltő FCKN Liar című dala december jött ki. 

A sikerek

  • 2014 június – A Metal Hammer kiadja a Continoom első dalát
  • 2014 NOVEMBER – DEBÜTÁLÁS ÉLŐBEN A MOBY DICK ELŐZENEKARAKÉNT
  • 2015 MÁRCIUS – A ZENEKAR SILVERBLADE ENDORSER LESZ
  • 2015 JÚNIUS – FELLÉPÉS A BARBA NEGRA TRACK-BEN A LEANDER RISING ELŐZENEKARAKÉNT
  • 2016-2017 – FELLÉPÉS A BARBA NEGRA TRACK-BEN A METAL HAMMER FESZTIVÁLOKON
  • 2017 DECEMBER – FELLÉPÉS A BARBA NEGRA CLUB-BAN A TANKCSAPDA ELŐZENEKARAKÉNT
  • 2018 JÚNIUS – FELLÉPÉS AZ UKK&ROLL FESZTEN
 • 2018 július – Fellépés a Rockmaratonon

A jövő

A zenekar tagjai hisznek benne, hogy a munka egy percig sem állhat meg, mindent el kell követniük a siker érdekében. A zenei munkásság mellett a csapat online és video blog-ot vezet, amiben továbbra is műhelytitkokat, híreket és minőségi tartalmakat osztanak meg a követőkkel.

A Continoom első nagylemezének megjelentetését 2019 elejére tervezik, ami a korábbi single-ket és az új szerzeményeket is magába foglalja. A lemez mellett a zenekar új videoklipek forgatására, hazai koncertekre és egy európai turnéra is készül.

Leave a Reply