3 dolog amit fontolj meg mielőtt dobolni kezdesz

Dobolni, dobolni, dobolni!

Hogy kezdtél bele?

Leültem a dobok mögé és néztem a cineket, a dobtesteket. Aztán úgy ütöttem, ahogy jól esett. Kaptam kottákat és instrukciókat a tanáromtól, ezáltal egyre több értelmet kapott a katyvasz ami a fejembe volt. Külsős fülek is összeszedettebbnek hallották a játékomat. Egyszer nyitott ablaknál álltam neki dobolni nyáron és az utcánk végén élő néni(!) megjegyezte, hogy ügyesen játszom. 🙂 (Lehet, hogy ő is szeretett volna megtanulni dobolni?! 😉 )

Mi volt anyukád első reakciója?

Támogatott, örült neki,hogy tanulok dobolni, legalábbis ezt mutatta.
Később már ő kérte, hogy mit játsszak. Inkább apum volt aki mindig jött velem és felügyelt.

Milyen hatással volt az akkori életedre?

Kevesebb időm lett, de nem számottevően volt hatással eleinte. Kisiskolásként, amúgy sem voltam túl elfoglalt. Esetleg két legózás közti időm, kevesebb volt, hogy tudjak dobolni. Később amikor már felléptem egy-két helyszínen, az nagyon izgalmas volt. Szerettem szórakoztatni a hallgatóságot. Boldogsággal töltött el a zene.
Jó volt menőzni a csajok előtt azzal,amikor felléptem valahol. Minden tekintet rám irányult, nem tagadom, élvezem! (Srácok tanuljatok meg dobolni! 🙂 )

Mit csinálnál másképp ha megtehetnéd?

Ha visszamehetnék az időben, nyilván, sok mindent másképp csinálnék én is, ahogy mások is !
Többet gyakorolnék dobolni. 🙂 Elkezdtem volna youtube-os videókat gyártani, doboktatás szintjén.

Szerinted vannak népszerű és kevésbé népszerű zenei stílusok? Ismersz olyat, aki csak azért zenél, hogy színpadon legyen?

Szerintem ember függő mi a népszerű és népszerűtlen stílus. A dob tanárom például Funky Jazz Santana, világában él, számomra csak kicsit ismert az a stílus. Én speciel a Punk Rock világát ismerem nagyon jól.
Offspring, Tankcsapda, Sum 41, Blink 182 persze volt Metallica, Ramones, AC DC, Disturbed, Greenday, Gun’s & Roses, Linkin Park, Limpbizkit, Papa Roach, Nickelback, Lord, OPM, Ossian, Rammstein, Rise Againgst és sok sok másik stílusú műfajú zene 🙂 Úgy gondolom sok stílus ismerek, és hallgatok, de egy stílus sincs, amiből minden egyes szám tetszik. Nekem a ritmika a mérvadó, ami tetszetőssé tesz egy zenét.

Ki volt a zenei pályafutásodra a legnagyobb hatással? Javasolnád most bárkinek, hogy zenei pályára menjen? Miért igen? Miért nem?

Akik a legnagyobb hatással voltak rám ők a szüleim és a dob tanáraim voltak. Ha ők nem támogattak volna biztos, hogy nem tanultam volna meg dobolni. Kicsiként, annyira megtetszett, hogy ez is motivált arra, hogy doboljak:
Sum41 dobosának a 32 Ways to die, című száma, ahol solo-zik, erről és még egy számukról linket is találtok a videóban, ami nem akármilyen link, hanem láthatjátok, minden egyes ütés helyét és idejét, aki ismeri a Guitar Hero nevű játékot annak nagyon ismerős lesz 🙂

Voltak hasonló élményeim, de ez a legmaradandóbb.